Onze buurtvereniging » Wie zijn wij?

Buurtvereniging Marijenkampen
Onze buurtvereniging is opgericht in september 2001.

In en om ons eigen buurthuis 't Reunedal organiseren wij jaarlijks vele activiteiten voor de buurt en regio. Ons terrein is gelegen naast / bij de ijsbaan die geëxploiteerd wordt door ijsvereniging Willemsoord eo. 

Trots zijn wij op de betrokkenheid van onze buurtgenoten bij de vele activiteiten, oa: klaverjassen, biljarten, spooktocht, buurtfeesten, nacht van Marijenkampen, Sinterklaas, Pasen, Oud&Nieuw, Nieuwjaarsfeest, vrijwilligersfeest etc..

 

Actief

De bewoners van Marijenkampen organiseren verschillende activiteiten, hierbij willen wij graag zoveel mogelijk betrokkenheid creeren, voor jong tot oud.

 

Onstaan van Marijenkampen

Aan het begin van 1900 werd er gesproken van Huttenberg. Het gebied was begin 1900 nog met heide begroeid. Marijenkampen is ontstaan toen de Maatschappij van Weldadigheid de kolonie Willemsoord had gesticht. Sommige bewoners van Willemsoord, vooral jongere uit de kolonie weggestuurde kolonisten, vestigden zicht in de directe omgeving. Haastige gebouwde plaggenhutten vormden de zogenaamde desperadokolonies, zoals in Nijensleek, Vledderveen, Noordwolde-Zuid en Marijenkampen.

Onze buurtvereniging

Copyright: Buurtvereniging Marijenkampen | contact